Tell förvärvar bolaget Norrlands IT

by | Oct 11, 2023 | Blogg

Vi fördubblar vår IT-kapacitet genom förvärv av Norrlands IT

Stolthet och förväntan präglar dagens stora nyhet från oss på Tell. Med stor glädje meddelar vi vårt strategiska förvärv av Norrlands IT, ett etablerat IT-företag med en solid ställning i Västerbotten. Det här är ännu ett steg på vägen för vår satsning på den norr- och västerbottniska marknaden. Vi fortsätter att bygga på våra resurser och utöka vår kapacitet inom IT-sektorn, och detta trots den nuvarande lågkonjunkturen.

En utökad geografisk och kompetensmässig täckning

Med förvärvet av Norrlands IT stärker Tell inte bara vår närvaro i regionen, utan vi breddar också vår geografiska och kompetensmässiga täckning med nya kontor i Umeå och Örnsköldsvik. Sammanslagningen av våra kompetenser och resurser kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda ännu bättre och bredare lösningar inom IT, telefoni, print, molntjänster och fleet management.

Vår VD, Per Gabrielsson, uttrycker vår inställning och vision klart och tydligt:

“Vi lever i utmanande tider med en pågående lågkonjunktur, men istället för att bromsa har vi valt att agera och satsa. Vi tror på vår förmåga att förvandla utmaningar till möjligheter och är övertygade om att detta förvärv kommer att stärka vår position på marknaden och ge oss möjlighet att erbjuda ännu bättre tjänster till våra kunder. Tell är nu redo att möta framtiden med ännu bättre självförtroende och beslutsamhet.”

Och entusiasmen är ömsesidig. Håkan Ottosson, VD och ägare av Norrlands IT, delar vår optimism:

“Vi är glada över att gå med i Tell-familjen och ser fram emot de möjligheter som detta förvärv medför. Att vara en del av ett företag med större resurser och en bredare affärsportfölj, kommer att stärka våra möjligheter att erbjuda våra kunder ännu bättre tjänster och stöd. Tells värdegrund och synsätt är det som blev avgörande inför beslutet att gå vidare med affären. Vi är entusiastiska över framtiden och möjligheten att tillsammans bidra till Tells tillväxt och framgång.”

Denna union är inte bara en förening av två företag, utan en sammanflätning av kompetenser, resurser och gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att navigera i framtiden tillsammans med Norrlands IT och fortsätta vår resa mot framgång och innovation inom IT-branschen.

Tillsammans, är vi starkare och redo att möta morgondagens utmaningar med förnyad kraft och beslutsamhet. Låt oss blicka framåt mot en spännande framtid, och håll ögonen öppna för kommande utvecklingar och innovationer från vår nya, utökade Tell-familj.

FÖRFATTARE

Therese Jacobsson

Tell Sverige AB förvärvar E-Com AB

Tell Sverige AB förvärvar E-Com AB

Tell Sverige AB förvärvar E-Com AB för att förstärka sin position på den norrländska marknaden Piteå, Sverige – 25 mars 2024 – Tell, en ledande aktör inom norrländsk kommunikation och IT, meddelar idag stolt förvärvet av E-Com (Nordic E-Communication AB), en välkänd...

Microsoft Office 365 Backup – ett enkelt sätt att säkra din data

Microsoft Office 365 Backup – ett enkelt sätt att säkra din data

Vikten av att säkerhetskopiera dina Microsoft Office 365-data Om ni är som de flesta företagare använder ni förmodligen Microsoft Office 365 för att hantera e-post, kalender och dokument. Även om Office 365 är ett utmärkt verktyg för företag och organisationer är det...

uLocate trackers

uLocate trackers

Med uLocate trackers kan man enkelt försäkra sig om att inventarier inte hamnar på villovägar. Sändarna finns med batteridrift och magnetfäste med 90 och 240 dagars batteritid samt med fast montering i befintligt elsystem för t.ex. lastbilar och grävmaskiner.Sändarna...

Fleet management, vad har hänt senaste åren?

Fleet management, vad har hänt senaste åren?

Hur Fleet Management har förändrats under det senaste decenniet Fältet för Fleet Management har genomgått betydande förändringar under det senaste decenniet, drivet av framsteg inom teknik och skiftande industrikrav. I den här artikeln kommer vi att utforska några av...