Digitala körjournaler

Fleet Management

Fleet Management är så mycket mer än bara en elektronisk körjournal. Förutom tryggheten i att alltid ha en korrekt körjournal hjälper dig Fleet Management att överblicka hela din fordonsflotta. Håll koll på hur bilarna används, vad de kostar dig och när det är dags för besiktning eller service. Vi på Tell hjälper dig hitta en lösning som passar just dig och din verksamhet.

Varför välja Fleet Management från Tell?

En av marknadens mest kompletta körjournaler
Tell erbjuer dig körjournal från Infobric Ease Fleet – en av Nordens mest använda.

En Fleet-lösning anpassad för just din verksamhet
Förmånsbilar eller företagsbilar? Körbeteende, uppföljning av fordonskostnader eller uthyrning av fordon? Det kan vara mycket att hålla koll på när det kommer till Fleet Management. Tillsammans tar vi fram en lösning som passar just din verksamhet.

Alltid personlig service
Om du har frågor eller om något skulle strula, finns våra it-experter alltid bara ett samtal bort.

Vi kan reglerna
Lagar från Skatteverket och Datainspektionen kan vara lite krångliga att sätta sig in i. Med Fleet Management från Tell kan du känna dig trygg i att vi håller koll på det åt dig.

Fördelar med Fleet Management

Spara tid och pengar
Det administrativa arbetet blir automatiserat och ger dig kontroll på samtliga tjänster som rör hela fordonsflottan, vilket effektiviserar din verksamhet avsevärt. Integrera till ditt lönesystem såsom Visma, Fortnox eller Hogia och till ditt leasingbolag för att förenkla och effektivisera flödet.

Korrekta uppgifter vid granskning
Automatisk körjournal som uppfyller Skatteverkets krav och digitaliserar hela reseräkningen.

Kostnadsuppföljning med exakt TCO-underlag
Med TCO kan du få fram den totala kostnaden under bilens innehavstid. Resultatet blir att du får bättre koll på vad din fordonspark faktiskt kostar.

Öka säkerheten och minska slitaget
Med data över körbeteende kan du öka säkerheten samt minska slitage och bränsleförbrukning på bilarna.

Se var bilarna befinner sig
Håll koll på bilarna via en sökbar och realtidsuppdaterad kartvy.

Bra överblick med fordonsregister
Genom att samla företagets bilar i ett och samma register får du bra överblick och undviker att viktiga ärenden missas.

Håll koll på koldioxidutsläppen
Med rapporter för hela fordonsflottan över exempelvis CO2-utsläpp och hur mycket tid ni spenderar i bilarna kan ni kapa bränslekostnader.

Missa aldrig service eller underhåll
Automatisera service och underhåll och få en notis vid larm, felkoder, besiktningar och serviceärenden.

Ring Mimmi på 0911-221027 så berättar hon mer än nedan

Vem behöver föra körjournal?

Generellt ska körjournal föras för alla företagsägda lätta fordon. Med en elektronisk körjournal säkerställer du korrekt registrering – fördelar både för arbetsgivare och anställda. 

Granskning från Skatteverket - en dyr historia

Om du inte kan uppvisa underlag för alla resor i jobbet så att det kan bli kostsamt både för företag och för dig som privatperson, om Skatteverket kräver en granskning. Genom att installera elektroniska körjournaler i alla fordon kan du slappna av och känna dig säker på att alla uppgifter finns lagrade och rapporter kan exporteras från systemet vid behov.

Den mest kompletta körjournalen på marknaden

En digital körjournal gör mycket mer än att bara registrera era resor. Du får en karta där du kan sköta arbetsledning, du kan gå in och titta på bränsleförbrukning, servicebehov, besiktningsdatum, körbeteende och mycket mer. Du får noggrann statistik över hela er fordonspark, både separata avdelningar och enskilda fordon.

Ovan eller under jord?

För företag som har fordon i otillgängliga miljöer finns nu ett alternativ som levererar även där traditionella lösningar går bet. Vi erbjuder körjournaler som fungerar även under jord *, vilket gör det till det självklara verktyget för de som arbetar i länets gruvor.

* Fordonets årsmodell kan påverka funktion.

Spara tid och pengar

Om ni räknar med att det tar ca 5 minuter per bil och dag att föra körjournal för hand så kommer du under det första året att ha sparat ca 7 000 kr per bil och år med en digital körjournal. Det är bara själva resorna. Med de övriga funktionerna får du kontroll på samtliga tjänster som rör hela fordonsflottan vilket effektiviserar hela verksamheten.

Enkelt att installera och komma igång

Att komma igång och använda elektroniska körjournaler har aldrig varit enklare. Du pluggar in hårdvaran i bilens OBD-uttag och registrerar fordonet i appen. Klart!

Har ni många fordon som ska sättas igång samtidigt hjälper vi till med installation och registrerar vid behov.

Biltjuv eller söndagsbilist

Genom att köra säkrare ökar livslängden på bilarna och du sparar in på servicekostnader och reparationer. Med en digital körjournal kan ni följa hur era fordon hanteras ute på vägarna. Och vem är egentligen firmans bäste bilförare? Upp till bevis!

Vad säger Datainspektionen?

Införandet av körjournal kan idag göras utan medarbetarnas godkännande, men både utförandet och användandet av tjänsten måste tillämpas med hänsyn till medarbetarnas integritet.

Det är tillåtet att stödja en intresseavvägning enligt personuppgiftslagen använda positioneringsteknik för att ändra:

 • Logistik och fördelning av resurser
 • Säkerhet
 • Framställning av statistik
 • Klagomålshantering och kundservice
 • Elektronisk körjournal

Man får exempelvis inte kontrollera enskilda individers positioner för data om inte konkreta misstanke (till exempel och ovanligt lagra tidsåtgång eller materialförbrukning) ligger som grund.

Läs mer på datainspektionens hemsida .

Vad innebär TCO?

Nybilspriset som tidigare varit i fokus, blir ett allt mer missvisande värde på vad bilen faktiskt kostar – totalt sett. Traditionellt sett tar de finansiella kalkylerna från leasingbolagen endast hänsyn till fordonets fasta kostnader. Men genom att använda en TCO-kalkyl som budgetverktyget, kan man mer exakt skapa och följa upp fordonsparkens budget, samtidigt som man får beslutsunderlag i införskaffande eller avyttring av fordonsparkens bilar.

Det här ingår oftast i en TCO-kalkyl

 • Bilpris efter eventuella rabatter och miljöbonusar
 • Restvärde
 • Eventuell leasinghyra eller rörlig milersättning
 • Faktiska körda mil privat och i tjänst
 • Service och reparationskostnader
 • Däckkostnader
 • Försäkringar
 • Fordonsskatt
{

Med Fleet Management från Tell kan du känna dig trygg i att vi håller koll på det åt dig.

Se fler av våra tjänster

Cybersäkerhet

Vi ser till att erat nätverk är säkert, att er data och era enheter följer lagstadgade krav som t.ex. GDPR eller andra krav från diverse olika branschföreskrifter.

LÄS MER

IT-avdelning som tjänst

Vi möjliggör för erat företag att fokusera på er kärnverksamhet, samtidigt som vi säkerställer att er IT är uppdaterad, säker och effektiv.

LÄR MER

Tell us how
we can help

Vill du ha hjälp med att hitta de bästa IT- och kommunikationslösningarna? Ge oss dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Vill du hellre ringa oss så går det självklart lika bra, slå oss en signal på:

010-222 92 00