Blogg

Blogg

I vår blogg skriver vi om tjänster och produkter som förenklar och effektiviserar företagande i stort som smått. Vi fokuserar på inspiration, tips och omvärldsbevakning inom IT och telefoni-tjänster. Välkommen! 

Har du koll på ditt företags fysiska säkerhet? Peter, Sandra och Caroline listar tre tjänster som kan hjälpa till!

Peter Wiklund

Har du frågor du vill ställa mig direkt om uLocators? Tveka inte på att höra av dig till mig! Du når mig på 0911-275001 eller peter.wiklund@tellsverige.se

Sandra Wessel

Har du frågor du vill ställa mig direkt om CCTV? Tveka inte på att höra av dig till mig! Du når mig på 0911-275020 eller sandra.wessel@tellsverige.se

Caroline Sigge

Har du frågor du vill ställa mig direkt om Asset Trackers och Fleet Management? Tveka inte på att höra av dig till mig! Du når mig på 0911-221011 eller caroline.sigge@tellsverige.se

Stölder är något man gärna inte pratar om. Framför allt inte innan det händer. Det gör att företag och dess medarbetare kan stå oförberedda när det väl inträffar.

Förhoppningsvis kan ju stöldgodset hitta sitt hem igen, men innan det gör det påverkar det ofta hela arbetsgruppen. Det är tråkigt och framför allt kan det kännas inkräktande på både bolaget så väl som personalen. Det kan ta lång tid innan en polisutredning är klar och innan en skyldig kan hittas och åtalas.

Även om det är ovanligt, så är det viktigt att prata om vilka åtgärder man kan ta för att försöka förhindra stöld från sitt företag.

Att förhindra stölder från sitt företag handlar mycket om den fysiska säkerheten – vilka produkter och tjänster finns det på marknaden? Vi på Tell listar nedan tre snabba aktioner man kan ta för att förhindra stöld.

 

 

uLocate trackers
Med uLocate trackers kan man enkelt försäkra sig om att inventarier inte hamnar på villovägar. Sändarna finns med batteridrift och magnetfäste med 90 och 240 dagars batteritid samt med fast montering i befintligt elsystem för t.ex. lastbilar och grävmaskiner.
Sändarna fungerar som så att de skickar information via GSM/GPRS-nätet och du följer dina enheter via en app i din smartphone, surfplatta eller dator.

Varför är uLocate Trackers bra?

 • Med en spårsändare kan du få larm om ditt spårade fordon lämnar ett visst område
 • Hålla koll på av- och pålastningstider för ditt gods
 • Kostnadseffektiva enheter med lång batteritid
 • Enkelt webbgränssnitt för att se och administrera alla enheter
 • Fri service och support med oss på Tell
 • Ingen installation

 

 

 

CCTV
CCTV är ett annat alternativ, som egentligen går ut på kameraövervakning. Ändamålen för CCTV skiljer sig mellan olika företag eftersom behoven är olika från fall till fall. Kameraövervakningen från CCTV får mest uppmärksamhet tack vare att man får använda inspelningar som bevismaterial om tjuven är framme.

Varför är CCTV bra?

 • Ökad säkerhet för din personal
 • Avskräcker och förebygger brott
 • Motverkar skadegörelse
 • Ditt företags försäkringspremier kan sänkas
 • Säkerställer bevis vid inbrott eller rån

 

 

 

Asset Trackers tillsammans med elektroniska körjournaler från Infobric
Hur kan ni säkra er fordonsflotta samt övriga produkter mot stöld? Använd asset trackers och elektroniska körjournaler för att alltid ha koll på vart föremålen eller fordonen befinner sig. GPSer sätts enkelt på stöldbegärliga släpvagnar eller till exempel containers.

Asset Trackern använder sig av en patenterad GPS-teknik som samtalar med ett webbgränssnitt i datorn för att få en snabb och enkel överblick över företagets verksamhetskritiska inventarier såväl som produkter för försäljning, t.ex. släpvagnar, snöskotrar eller mopeder.

Varför är Asset trackers och elektroniska körjournaler bra?

 • Godkänd körjournal enligt Skatteverkets regler och villkor
 • Full koll på företagets fordonspark gällande antal körda kilometer, kostnader, CO2, besiktning och service
 • Alltid uppdaterad om vart fordon eller föremål befinner sig på livekarta
 • Spårbarhet om föremål skulle förflyttas
 • Säkra att fordon och inventarier kommer tillbaka till sin hemmaplats vid bestämd tid

Microsoft Office 365 Backup - ett enkelt sätt att säkra din data

Maria Bygdemo

Har du frågor du vill ställa mig direkt? Tveka inte på att höra av dig till mig! Du når mig på 0920-451011 eller maria.bygdemo@tellsverige.se

Vikten av att säkerhetskopiera dina Microsoft Office 365-data

Om ni är som de flesta företagare använder ni förmodligen Microsoft Office 365 för att hantera e-post, kalender och dokument. Även om Office 365 är ett utmärkt verktyg för företag och organisationer är det viktigt att komma ihåg att det fortfarande är känsligt för dataförluster. Det är därför det är så viktigt att ha en backupplan för dina Office 365-data.

 

Hur uppstår dataförluster i Office 365?

Det finns ett antal sätt på er Office 365-data kan gå förlorade eller skadas. Om din eller en anställds dator till exempel kraschar eller infekteras med skadlig kod kan all er data försvinna. Om ni dessutom av misstag raderar ett viktigt e-postmeddelande eller dokument kanske ni inte kan återställa det utan en säkerhetskopia.

 

Varför ni behöver göra backup till Microsoft Office 365

Att säkerhetskopiera och ta backup på 365 är viktigt eftersom det kan hjälpa dig att undvika kostsamma driftstopp i händelse av dataförlust. Om ni inte har en säkerhetskopia av all er data kan ni behöva ägna tid åt att manuellt återskapa förlorade data, vilket kan vara mycket tidskrävande och dyr process.

Det är viktigt att säkerhetskopiera dina Microsoft Office 365-data eftersom det kan hjälpa dig att undvika kostsamma driftsstopp vid dataförlust. Det finns några olika sätt att säkerhetskopiera data på Office365, men att använda ett säkerhetskopieringsverktyg är smartast.

Vi på Tell hjälper er gärna med att säkra er data tillsammans med säkerhetskopieringsverktyget Microsoft Office 365 Backup. Dessutom bjuder vi på den kostnadsfritt i tre månader. Läs mer här! 

Tell us your story!

Nog om oss – nu vill vi höra om dig. Hör av dig så pratar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och din verksamhet att utvecklas med hjälp av IT och kommunikation.

Kontakta oss