Om oss

Om oss

Vår framruta är och kommer alltid vara större än backspegeln. Ändå är det bra att veta hur allt en gång började, för att få en känsla för vart vi är på väg.

This is Tell

Let us tell you about our history

Året var 1997 då telefonhandlaren Svante Blomqvist fick en snilleblixt. Efter att ha varit mångårig regionchef på dåvarande GEAB the Phone House föddes idéen om att starta ett företag som förhandlar operatörspriser på fast telefoni. Sagt och gjort – Svante grundade Telemäklarna och Piteborna fick ett nytt lokalt telefonbolag.

Telemäklarnas första år gick som tåget. Fler delägare lockades att kliva på tåget, och organisationen växte i rask takt. Telefonväxlar och callcenter är några av de tjänster som passerat revy under årens lopp. 2016 köpte vi upp Jan Hansson Försäljnings AB i Luleå, 2018 även Carcom AB i Skellefteå. Det blev två viktiga milstolpar som gör att vi nu finns på fyra orter längs Norrlandskusten – Piteå, Luleå, Skellefteå och Umeå. Inom de närmaste åren hoppas vi kunna breda ut oss ytterligare på Sverigekartan.

Let us tell you about our future

I augusti 2019 skakade vi av oss namnet Telemäklarna och utvecklades till Tell – helt enkelt för att vi erbjuder så mycket mer än telefoni. Nytt namn, samma smarta helhetslösningar inom IT och kommunikation. Från det som var Telemäklarna har vi sparat det bästa. Hit hör såklart personalen, vår samlade kunskap om IT och kommunikation samt vårt starka lokala fäste. Relationen till våra kunder, leverantörer och medarbetare fortsätter vi utveckla som Tell.

Vår vision är att bli Sveriges mest framtida arbetsplats.

I dag ägs bolaget av Per Gabrielsson(VD), Claes Forsberg, Peter Wiklund, Therese Jacobsson, Anthon Eriksson, Sergej Teskeredzic och Caroline Sigge.

Hur är det att jobba på Tell?

Följ oss på våra sociala medier @tellsverige och lyssna på när Therese och Per gästar Lyckopodden där dem berättar mer om arbetet med att skapa Sveriges mest framtida arbetsplats.

Lyssna här>

Tell us your story!

Nog om oss – nu vill vi höra om dig. Hör av dig så pratar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och din verksamhet att utvecklas med hjälp av IT och kommunikation.

Kontakta oss